Homo's en Chatten
Internet mag zonder twijfel als een van de allerbeste uitvindingen worden beschouwd. Met de komst van het chatten worden mensen dichter bij elkaar gebracht en wordt de wereld kleiner gemaakt. Het is een fantastische uitvinding voor mensen die contact willen hebben met hun geliefden over de hele wereld.  Maar voor homoseksuelen is chatten misschien niet de beste uitvinding. Ik zal proberen een beeld te schetsen wat ik heb gezien op de chat:
Garantie
Er zijn vele chatboxen voor homoseksuelen die garantie geven op een date. Maar wat direct opvalt bij het chatten zijn de bekende gezichten van lieden die er dagelijks gebruik van maken en kennelijk in hun zoektocht nog geen succes hebben geboekt. En wat is die zoektocht nu eigenlijk? Velen loggen zich stoer in door aan te geven dat het hen enkel om het bevredigen van de lust gaat. Dat blijkt vaak niet waar, want hoe meer je in contact komt met die chatters hoe meer blijkt dat ze eigenlijk één iemand zoeken. Om zich niet te laten kennen gebruiken ze seks maar als excuus. Ondertussen hebben ze al heel lang geen succes.

Bord voor de kop
De chat is een keiharde wereld. Het verbaast me enorm hoe homoseksuelen die te kampen hebben met hun geaardheid in de maatschappij zo vurig strijden met hun eigen soort op de chat. Veel chatters hebben het over “fakers”. Dat zijn lieden die de boel belazeren en bijvoorbeeld niet komen opdagen tijdens dates. Het zijn steeds weer dezelfde mensen die opzoek zijn naar een beetje warmte. Helaas wordt die warmte, waar een ieder terecht naar mag verlangen, zelden beantwoord of het blijft bij een kortstondige ontmoeting. De reden hiervoor is net zo mistroostig als de chatters zelf. Men heeft op de chat enorme verlanglijsten, vooral over hoe de gezochte persoon eruit moet zien. Het is betreurens -waardig dat zulke chatters zelf niet even een blik in de spiegel werpen.

Eerste leugen
Wat ook enorm opvalt is dat er vaak op de chat wordt begonnen met een leugen. Leeftijd speelt een belangrijke rol bij de meeste homoseksuelen. Dat zal zich ook voordoen bij hetero’s enz, maar bij homo’s, als je de 30 gepasseerd bent, dan ben je volgens vele chatters al een fossiel. Velen laten hun foto’s zien en geloven in hun ijdeltuitig waanidee dat zij er jong uitzien en gerust zelfs tientallen jaren eraf liegen. Of wat dacht je van deze: je voordoen als heteroseksueel om sneller aan een date te komen. Deze lui wekken de indruk dat zij verdwaald zijn op een homo chat. Voor de homo’s die vrouwelijk aangelegd zijn, is het enorm uitnodigend om met een :”stoere heteroseksueel” in contact te komen.

Prachtig uitzicht
Je kunt ook een webcam gebruiken. Het is een heel gevecht om er goed uit te zien op de cam; de verlichting, de kleuren en de beeldhoek, het valt niet mee. Het uithoudingsvermogen om te blijven lachen en dezelfde mooie look aan te houden is zeer bewonderenswaardig.
Helaas zijn er ook chatters die er kennelijk baat bij hebben zich te masturberen voor de cam, of die denken een andere chatter te kunnen vleien met vulgaire foto’s. Dit gaat soms heel erg ver: men schroomt niet om hun stinkklieren tot in het diepste te laten zien.
En dat grove taalgebruik van jongeren is zeker iets waaraan gewerkt moet worden!

Leuk bijverdienen
Wat je ook op de chat ziet is dat het een makkelijke manier voor sommigen is geworden om geld te verdienen. Het is verdrietig om te zien hoe ouderen dagelijks zijn ingelogd op de chat en zich aanbieden voor volwassen vermaak in ruil voor wat centen. Niet alleen op één chat site, maar op vele chat sites tegelijk. Jongeren zal het makkelijk vergaan, maar schrikbarend is het aantal brood-chatters die allang de leeftijd gepasseerd zijn van een niet te weerstane schone jongen van plezier.
De chat is ook een vrijmarkt voor drugshandelaren geworden. Er wordt meer Viagra aangeboden dan een apotheek in huis heeft. De verkopers zijn alleen maar gebaat bij hun omzet; enige toezicht op wie hun spullen kopen, laat staan wat ermee gebeurt, is er niet. Dubieuze praktijken waar de chat sites zelf niets aan doen.

Bellen kost geld
Er zijn bekende chatboxen voor homo’s waar je enorm veel moeite moet doen om er binnen te komen. Om op sommige chatboxen te komen moet je bellen naar een 0900 nummer. Enige tijd geleden, voor de komst van de chat, kon men in contact komen met gelijkgezinden door te bellen naar sekslijnen. Nu werken velen zich in de schulden om maar niets te missen op de chat.

Een verslaving
Velen denken er baat bij te hebben en maken lange uren op de chat. Echter, er zijn weinig chatters die rondborstig zullen toegeven dat hun chatgedrag een probleem begint te worden. Is het nou echt nuttig? Jonge homo’s houden zich thuis op de chat terwijl ze wel door hebben dat ze chat-verslaafd zijn, maar geen uitweg vinden. Ook worden velen, door te lang te chatten en wanhopig te verlangen naar een date, gewoon venijnig. 

Veilig en vertrouwd
Omdat de chat het heeft overgenomen van de begaanbare enigszins gecontroleerde ontmoetings- en opvangsinstellingen, komen jonge homoseksuelen,die hun eerste prille stapjes in de homowereld willen zetten, in de totaal ongecontroleerde wereld van de chat terecht. Zij krijgen de indruk dat hetgeen zich daar afspeelt een normale gang van zaken is. Doorgewinterde homo’s weten geraffineerd misbruik te maken van jongeren die bezig zijn met hun coming out met alle gevolgen van dien.

Strijdkrachten
Je ziet op de chat een enorme toename van Marokkaanse jongens. Het aantal zal verbazen en meteen komt de brandende vraag: waarom laten zij zich niet in het dagelijkse leven zien? Juist nu en juist vanuit deze hoek moet gestreden worden voor de vrijheid van de homoseksueel in Nederland.
Hieruit kan je concluderen dat homo’s minder moeite doen om te emanciperen. Emanciperen is het streven naar eerlijke maatschappelijke verhoudingen. Die zullen er niet komen wanneer homo’s zich niet kenbaar maken aan de buitenwereld en zich alleen richten op een contact binnen de vertrouwde muren van hun woningen. Maar als er ook maar iets gebeurt met een homoseksueel dan wordt de staat en politie erop afgerekend.
Wat gebeurt er nou precies? Zij hebben al genoeg te kampen met de buitenwereld die steeds minder tolerant lijkt te worden maar eigenlijk maken zij het zichzelf moeilijk.

Conclusie
Homoseksuelen zijn aan het vereenzamen door de chat. Tegelijkertijd moet er veel gedaan worden om de vrijheid van homoseksuelen, die nu als vanzelfsprekend wordt beschouwd,  te handhaven. Die vrijheid gaat verloren als men thuis blijft chatten. Homoseksuelen moeten geënthousiasmeerd worden om weer zichtbaar en actief in de maatschappij de sociale contacten te zoeken. Wat triest is, is dat jongeren die net uit zijn voor hun homoseksualiteit meteen kennis maken met de wereld van chat en bedrogen uitkomen. Het draait om seks en geld. Jongeren geven zelf ook aan dat ze liever chatten dan naar een kroeg gaan of (actief) deelnemen aan een homo-belangenorganisatie. De reden is dat je als nieuweling liever veilig thuis zit waar je op je eigen manier homoseksueel kan zijn. En waarom naar de kroeg gaan als die toch leeg is en iedereen op de chat zit? En om de stijgende drankprijzen maar niet te vergeten. Jongeren hebben op de chat enorm veel te vertellen en een grote mond maar in het echt durven ze niet eens een hand te geven. De maatschappij vergeet langzamerhand dat er homoseksuelen zijn. Het lijkt een onmogelijke taak om homoseksuelen minder te laten chatten. Eigenlijk zouden de beheerders  van de chatboxen de verantwoording op zich moeten nemen en chatters waarschuwen voor dit gevaar. Maar zijn zij homo? Belangenorganisaties die zich inzetten voor de homo-emancipatie zullen het afleggen tegen de chatboxen. Veel homoseksuelen van nu profiteren nog van het goede werk van de vrijheidstrijders van toen. Zij genieten van andermans verdiensten maar dragen zelf geen steentje bij. Geen wonder dat anti-homo uitingen nu een kans krijgen. Het is alsof ik Hare Majesteit terecht hoor zeggen: De moderne technische mogelijkheden lijken mensen wel dichter bij elkaar te brengen maar ze blijven op 'veilige' afstand, schuilgaand achter hun schermen. Dat is de wereld van de chat. Ze had kunnen toevoegen: …en voor de homoseksuelen schuilt het gevaar dat zij hierdoor hun verworven rechten zien verdwijnen.
gay news
Sanam v Voorthuijsen