Sanam Memories
Where is Humanity?
 
Pakistan's hidden shame
Pakistan's hidden shame:
In Pakistan worden duizenden kinderen het slachtoffer van pedofilie. Pakistan is s werelds meest belangrijke moslim natie, een nucleaire macht, gelieerd aan het westen en nauw betrokken in een bloedige oorlog tegen terreur. Maar Pakistan is ook een land die in ontkenning, die geen oog heeft voor de seksuele uitbuiting van duizenden arme en kwetsbare kinderen. Pakistan is de thuisbasis van 1,5 miljoen straatkinderen, van wie 90% zijn misbruikt. De meeste pedofielen zijn buschauffeurs met lage inkomens, lange werkuren, zijn ongehuwd en hebben geen familie. Maar de kinderen die ten prooi vallen aan pedofielen zijn niet de slachtoffers die je zou verwachten. De meeste verkrachte kinderen zijn jongetjes waarvan sommigen nog maar zes jaar oud.
In Pakistan is seksueel misbruik schering en inslag.
Naar schatting worden als gevolg van armoede vier miljoen jonge kinderen in Pakistan gedwongen tot kinderarbeid. Meer dan een miljoen kinderen zijn dakloos en leven op straat waar zij gemakkelijk ten prooi vallen aan de ondeugden van mannen.

Veel van de Pakistaanse pedofielen zijn buschauffeurs. In deze documentaire maken we kennis met Ijaz een buschauffeurs. Voor deze documentaire laat hij zich niet bedwingen door schaamte en
verteld over zijn hartstocht voor minderjarige jongens. 'Ooit was er een jongen in de bus waar iedereen het mee gedaan had', bekend Ijaz. 'Wat kon ik eraan doen, ik werd uitgenodigd en bovendien was die jongen van dat soort'. Ijaz geeft toe tijdens zijn carrière als chauffeur 12 verschillende kinderen te hebben misbruikt. Ijaz is een van de vele chauffeurs die zich vergrijpt aan weerloze kinderen. Ijaz is vanaf zijn twintigste een chauffeur die zijn dagen doorbrengt in de drukke straten van Peshawar. S nacht gaat hij net als zijn vele andere collega's niet naar huis, maar brengt zijn tijd door met straatkinderen. Voor iets minder dan een euro overhalen zij straatarme kinderen voor geslachtsgemeenschap. Bekijk de documentaire: https://www.youtube.com/watch?v=sUysQnUCnyI
Uit een recente enquête waar 1.800 mannen aan deelnamen blijkt dat een derde van mening is dat het verkrachten van jongetjes geen misdaad is. Zij beschouwen het niet eens als slecht.
Als gevolg daarvan, zijn op een bepaald punt in het leven 90 procent van de straatkinderen het slachtoffer geweest van seksueel misbruik. Een van die jongen is de 13-jarige Naeem uit Peshawar. Naeem is op 8 jarige leeftijd bruut verkracht door een bende van vier mannen. Hij is nu verslaafd aan
goedkope drugs en heeft de rol overgenomen van misbruiker. Naeem werd na de dood van zijn ouders zwaar mishandeld door zijn gewelddadige broer en liep op zijn achtste weg van huis. Hij leeft in een wereld van drugs en geweld. Naeem is verslaafd geraakt aan heroïne en doet aan zelfkastijding om te ontkomen aan zijn woede en trauma. Een man die dit maar al te goed weet is Hassan Deen, een ondernemer die bedden verhuurt -en soms ook jongens aan bestuurders bij Peshawar grootste busstation. Buschauffeurs betalen hem extra voor een jongetje. In Pakistan zijn er genoeg zwervende jongetjes. Ze worden gelokt door ze te verleiden met voedsel en onderdak.
Jongetjes als Naeem die verslaafd zijn aan goedkope drugs uit het naburige Afghanistan hebben vaak seks met mannen die het distribueren. Naeem was acht jaar toen hij zich prostitueerde voor drugs. 
Naeem is meestal niet bang als hij samen is met een vriend, maar heeft wel veel last van buschauffeurs die hem in ruil voor frisdrankjes proberen over te halen op het dak van hun busjes te klimmen waar zij hem kunnen misbruiken.
De alledaagse barbaarse overheersende neiging tot geslachtsomgang met kinderen is ernstig in Pakistan. Uit een rapport van Save the Children bleek dat maar liefst 1 op de 10 kinderen vermoord worden door de pedofielen. Vaak nemen slachtoffers de rol van misbruiker zoals de 13-jarige Naeem die een 10 jarige jongen misbruikte. Naeem trakteerde het jongetje en nam hem mee naar de bioscoop. Volgens Naeem had dat jongetje daar geen bezwaar tegen, maar eenmaal uit de bioscoop bedacht hij zich en jammerde dat hij niet meer wilde. Ik maakte hem machteloos door hem stevig in mijn greep te nemen en forceerde hem.
Alhoewel er wetten zijn die de rechten van kinderen beschermen, trekt de politie zich zelden het lot van kinderen aan. Zij hebben meer belangstelling voor de bomaanslagen van de Taliban.
Een man die mogelijkerwijs in woord of geschrift kan strijden tegen de onmenselijke situaties waarin kwetsbare Pakistaanse straatkinderen verkeren is politicus Imran Khan. 'Het is een van de meest trieste en beschamende aspecten van onze samenleving, ik ben helemaal in
verlegenheid gebracht door dit. Het is echt een schande voor ons dat we niet in staat zijn om hen te beschermen', betreurt hij zich.Voor nu blijven weerloze jongens als Naeem slachtoffers van beestachtige serieverkrachters als Ijaz. Ijaz wilt later wel een vrouw die een goede echtgenoot is en wilt ook eigen kinderen. Hij heeft zich voorgenomen opzoek te gaan naar een vrouw die de koran leest en bidt. Religie is erg belangrijk voor hem, want hij is een moslim. Daarom moet hij een goede respectabele vrouw hebben. Zijn moslim zijn heeft hem echter niet gestopt om minder jarige jongens aan te vallen. Waarop hij jammert: 'wat kunnen we doen, we weten dat het tegen de islam is, Allah houdt er niet van, maar we zijn machteloos tegenover onze verlangens'.